Wie is Guido

Wie is Guido

Ik werk als familie|systeem-opsteller, doe privé begeleiding en geef tal van workshops in zelfgroei.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • familieopstellingen privé en in groep
  • persoonlijke groeitrajecten
  • levenspadbegeleiding
  • Regressie via visualisatie
  • Hoe leer ik knuffelen?
Ik ben geboren te Essen op 15 september 1951, en opgegroeid in een arbeidersgezin, vader was elektrieker en moeder huisvrouw. De meeste tijd van mijn jeugd heb ik doorgebracht in Essen.

Uit mijn eerste huwelijk zijn twee kinderen geboren, namelijk onze zoon Jorgen en onze dochter Kim.

Ondertussen heb ik reeds 4 schattige kleinkinderen.

Met het wonen op verschillende plaatsen heb ik ook de verschillen van bepaalde streken leren kennen, en ben ik via Grobbendonk, Borgerhout, Hoevenen en Kapellen in Burcht terecht gekomen.

Mijn professionele studies heb ik aangevat in de Meistraat te Antwerpen. Tijdens mijn studies als Electricien A2, aan de Hogere Technische school, op de Paardenmarkt te Antwerpen, is de interesse in mensen ontstaan.

Begonnen als werkman bij het toenmalige Ebes, ben ik nadien werkmeester geworden bij Electrabel. Mijn carrière heb ik beëindigd bij Iveg, waar ik in 2009 in uitstap heb kunnen gaan zodat ik mij volledig heb kunnen toeleggen op mijn bijberoep.

In 2004 ben ik in contact gekomen met familieopstellingen. Schoorvoetend heb ik de eerste stappen gezet in die richting. Het heeft me zoveel inzichten gegeven dat ik er eigenlijk verliefd op ben geworden.

Toen de opleiding voor de eerste maal werd ingericht door Open Mind, heb ik me direct ingeschreven.

Familieopstellingen hebben mij zoveel gebracht dat ik dit graag wil doorgeven.

In het derde blok van familieopstellingen, waar buitenlandse trainers laten kennis maken met hun manier van werken, heb ik ook nog training gehad van,

-Sneh Victoria Schnabel

-Bouke de Boer

-Heinz Stärck

-Jan Jacob Stam

-Daan van Kampenhout

Reeds eerder was ik ook in contact gekomen met NLP (Neuro Linguïstisch Programeren), via vrienden. Zoals eerder gemeld ben ik via de opleiding “opstellingen” in contact gekomen met Bouke de Boer. Deze man heeft me, dankzij zijn positieve uitstraling en charisme, doen besluiten de cursus in Nederland te volgen. Daar ben ik tot de vaststelling gekomen dat ik, op dat moment, behoorlijk in een negatieve spiraal zat, waardoor ik dankzij deze cursus voor een groot stuk terug in mijn kracht ben gekomen en ik opnieuw een doel in mijn leven heb gevonden. Daarom, misschien, dat ik altijd heb gezegd, dat ik dit het mooiste cadeau vind dat ik ooit aan mezelf heb gegeven.

Na deze rijke ervaring heb ik ook het tweede deel gevolgd, de NLP Master Practitioner.

In dit centrum heb ik ook nog een aantal workshops en cursussen gevolgd,

-workshops van Johannes B. Smidt – Trauma opstellingen en Cranio Sacraal

-workshop van Jan Marc Hollenberg – oplossingsgericht werken voor organisaties.

-opleiding “Persoonlijk Begeleider “ door Marieke Soutberg en Helma de Goede.

 

In Centrum Open Mind te Lovendegem, waar ik de meeste cursussen heb doorlopen en waar ik de kans heb gekregen in bepaalde workshops te assisteren, heb het grootste deel van mijn kennis vergaart, zoals:

-Helder waarnemen.

-VTS = Vanishing Twin Syndrome

-Coach jezelf

-Communicatie Coach

-Trainer coach

-Soul coaching

-Esotherisch waarnemen

-workshop Traumahealing

-opleiding Traumatherapeut

In september 2010 ben ik dan zelf begonnen met het geven van opstellingen.

Aangezien je alles kan opstellen, en door het feit dat familieopstellingen zodanig zijn geëvolueerd, noem ik het systeemopstellingen. Meer daarover in de rubriek over opstellingen.

Bij deze wil ik dan ook alle mensen bedanken die mij begeleid hebben tijdens en in mijn opleidingen, cursussen en privé-sessies.

Ik denk hierbij aan Bruno en Flora Billiet (ECCAE), de mensen van NTI-NLP en Bouke zelf, An Debisschop (Wijnegem) en Serge en Sofie Van Gampelaere (Open Mind).

Speciale dank aan Serge & Sofie, die met hun steun mij de mogelijkheid hebben gegeven in een aantal cursussen te assisteren, waardoor de weg naar eigen workshops gemakkelijker werd door de ervaring die je daar mee op doet.

Mijn oprechte dank aan allen die mij mede gemaakt hebben tot wie ik nu ben.

Terug naar start